Uluslararası Hukuk Kapsamında Türkiye’nin Suriye’nin Kuzeyine Yönelik Yapmış Olduğu Harekâtlar - Şahin, Muhammed Furkan; Şahin, Seren (Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve İncelemeler IV (Mart 2023), 2023)
Bu çalışma, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeyine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonların uluslararası hukuk kapsamında meşruluğunu incelemek üzere hazırlanmıştır. Bu kapsamda terör kavramının ilk olarak kullanıldığı andan itibaren tarihsel süreç içerisinde belirli açıklamalarda bulunulmuş daha sonrasında uluslararası arenada terör tanımlamalarının farklılığına dikkat çekilmiştir. Uluslararası Hukuk kuralları çerçevesinde Birleşmiş Milletler nezdinde Kuvvet Kullanımı ve Meşru Savunma Hakkı konusu ve alt başlıkları istisnalarıyla ele alınmış ve değerlendirmelerde bulunulmuştur. Türkiye’nin içinde bulunduğu mevcut şartlarda göz önüne alınarak uluslararası hukuk çerçevesinde bir inceleme yapılmış ve ortaya çıkan sonuçlar değerlendirme bölümünde ele alınmıştır.