Bağışlama Sözleşmesi Bağlamında Bağışlamanın veraset ve İntikal vergisi Kanunu Yönünden Değerlendirilmesi - Saklan, Ali (Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve İncelemeler IV (Mart 2023), 2023)
Toplum nezdinde insanların birbirleriyle olan bazı ilişkilerinde bağışlama işlemini gerçekleştirdikleri görülmektedir. Bu bağlamda gerek bağışlama sözleşmesi gerekse de bağışlama sözleşmesinin konusu olan bağışlama önemli kavramlardır. İvazsız bir işlem olan bağışlama aynı zamanda Vergi Hukuku alanında Türk Vergi Sistemi başlığı altında Veraset ve İntikal Vergisinin de konusuna girmektedir. Bu noktada bağışlama ve bu bağlamda bağışlama sözleşmesi veraset ve intikal vergisi açısından değerlendirilmesi gereken bir konudur. Çalışma bu husus göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Bu minvalde çalışmada öncelikle bağışlama sözleşmesi ve bağışlama izah edilmeye çalışılmış, sonrasında veraset ve intikal vergisi genel itibariyle değerlendirilmiş, ardından bağışlama sözleşmesi bağlamında bağışlama, veraset ve intikal vergisi açısından incelenmeye çalışılmıştır.